Utforma hemsidan efter dess syfte

Det finns otroligt många sätt att designa sin hemsida på, vissa designer fungerar bra i ett syfte, men inte lika bra i andra. Dock så har vi olika smak, så vad vissa inte tycker om så kan andra uppskatta. Även om designen i slutändan är upp till dig så tänkte vi prata lite om vad som kan vara värt att tänka på.

Utseende

Din hemsidas utseende är väldigt viktigt, det är bland de första sakerna en besökare ser. Därför bör man välja ett utseende som stämmer överens med hemsidans syfte. Vill du göra en hemsida med avsikt att göra ett seriöst intryck så kanske inte en massa skrikiga färger är att föredra. Då kan exempelvis en vit bakgrund vara bättre och ge ett mer seriöst intryck. En bra tumregel att förhålla sig till är att inte blanda en massa olika typsnitt, det är faktiskt ett vanligt misstag. Det är bättre att hålla sig till samma typsnitt för att få hemsidan att se mer enhetlig ut.

Fungerar din hemsida på telefoner?

Idag så bär de flesta av oss runt på smarta telefoner och internet är inte mer än ett knapptryck bort. Många tar det i princip för givet att du ska kunna nå vilken hemsida som helst från telefonen när man vill. Dom flesta hemsidorna går förvisso att nå från en telefon utan att det behövs göras några ändringar, men då fungerar den oftast inte som tänkt. Därför bör du tänka efter ifall du har en hemsida som kommer besökas av mobilanvändare. Om så är fallet så bör du se till att hemsidan fortfarande visar den viktiga informationen även på telefoner.