Att bygga en hemsida

Är du intresserad av att bygga en hemsida eller kanske förbättra en redan befintlig hemsida? Då har du hittat rätt! Här kommer vi att prata om allt du behöver tänka på när du ska sätta igång.

Design och format

Har man surfat runt på webben ett tag så märker man nog ganska snabbt att det finns hur många hemsidor som helst. Det man också märker är att de kommer i flera olika designer och format, vissa ser bättre eller sämre ut helt enkelt. Som många vet så är första intryck viktiga, hemsidor är inget undantag. Driver du exempelvis ett företag så kan företagets hemsida många gånger bli den första kontakten en potentiell kund får med dig. Därför är det viktigt att hemsidan ser bra ut och fungerar som den ska.

Funktionalitet

Du har nog själv varit med om att man någon gång hamnar på en hemsida som bara verkar krånglig och svår att navigera på. Då kanske du också vet att man ganska snabbt väljer bort den mot en bättre. En bra sajt ska vara tydlig och enkel att läsa och förstå. Något som blivit väldigt vanligt är att man sätter en meny längst upp på sidan. På så sätt får besökaren direkt tillgång till exempelvis kategorier och kan enkelt hitta vad den nu söker efter. Se till att lägga ner tid på detta så menyerna blir tydliga och enkla att navigera.